Warning: include_once(/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197

Warning: include_once(): Failed opening '/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5.4') in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197
Tavuk sarma - nadziewane filety | Turecka Kuchnia

Tavuk sarma


6 listopada 2013
kurczak 001

Tavuk sarma to mało skomplikowane danie dla wielbicieli drobiu. Smakuje i prezentuje się wyśmienicie.

 

 

Składniki (dla 4 osób):

4 filety z kurczaka

4 plasterki szynki

750 g kartofli

3 cebule

pęczek koperku

pietruszka

rukola

2 łyżki mąki

1 jajko

150 g bułki tartej

2 łyżki margaryny

sól

pieprz

masło

ser żółty

kilka pieczarek

pomidor

 

Przygotowanie:

 

Ziemniaki obrać i ugotować. Cebulę pokroić w krążki, rukolę i pietruszkę drobno posiekać i wymieszać ze startym serem. Filety rozbić, na każdą sztukę położyć  plasterek szynki oraz farsz warzywny z serem. Zwinąć w roladki. Panierować najpierw w mące, później w jajku i na koniec w bułce tartej.

Pieczarki w całości podsmażyć na rozgrzanej patelni  z margaryną, po chwili dodać krążki cebuli.

Na patelni roztopić masło, podsmażać roladki przez około 10-15 minut.

Roladki serwujemy w towarzystwie pieczarek z cebulą, można ozdobić plastrami pomidora. Na osobnym talerzu podajemy ziemniaki z koperkiem.

 

Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


7 − dwa =