Warning: include_once(/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197

Warning: include_once(): Failed opening '/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5.4') in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197
Limonlu Tavuk - filet z piersi kurczaka z cytryną | Turecka Kuchnia

Limonlu Tavuk – filet z cytryną


25 października 2013
limonlu tavuk 001

Dzisiaj serwujemy na obiad Limonlu Tavuk czyli filety z kurczaka z cytryną. Kto się skusi?

 

Składniki (dla 2 osób)

200 g filetów z kurczaka

1 cebula

100 ml oleju słonecznikowego

50 g prażonej kukurydzy

Skórka i sok z połowy cytryny

2 ząbki czosnku

kmin

 

Przygotowanie

 

Cebule i czosnek drobno posiekać podsmażyć w garnku. Filety pokroić na mniejsze 2-4 kawałki i przyrumienić na patelni razem z czosnkiem i cebulą, do momentu puszczenia soków.

Startą skórkę cytryny, wyciśnięty sok i kmin dodać do mięsa, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu, aż sos wchłonie się w mięso. Podawać z plasterkami cytryny, można ozdobić papryką i prażoną kukurydzą.

 

Smacznego

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


jeden + = 8