Warning: include_once(/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197

Warning: include_once(): Failed opening '/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5.4') in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197
Zupa z soczewicy | Turecka Kuchnia

Zupa z czerwonej soczewicy


26 czerwca 2014
mercimek

Składniki:

250 gr czerwonej soczewicy

1 cebula

1 litr rosołu

1 marchewka

1 łyżka masła

sól

suszona mięta

pasta paprykowa

 

Przygotowanie

Na maśle usmażyć drobną pokrojoną cebulę, dodać zimnego rosołu, uprzednio umytą czerwoną soczewicę, marchewkę, gotować ok 40 min. Podczas gotowania dodać czubatą łyżkę pasty paprykowej. Zmiksować wszytko razem, dodać sól, łyżka mięty, trochę masła. Gotową zupę można polać podsmażoną na masełku czerwoną papryką.

 

Smacznego

A niżej link z filmikiem, jak przygotować zupę

 

 

Kategoria: Nowości, Zupy

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


1 × = cztery