Warning: include_once(/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197

Warning: include_once(): Failed opening '/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5.4') in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197
Kemalpasa tatlısı | Turecka Kuchnia

Tureckie ciasteczka kemalpasa tatlısı


21 sierpnia 2014
kemalpasa tatlisi

Składniki:

 

Syrop:
2 szklanki wody
1 szklanki cukru
2 łyżki soku z cytryny

 

Ciasto:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
2 jajka
50 g masła
szczypta sody
200 g sera ricotta

 

Przygotowanie:
W garneczku przygotuj syrop: woda, 1 szklanka cukru i sok z cytryny. Wszystko razem gotuj około 10 minut.

 

Składniki na ciasto wrzuć do miski, wymieszaj dokładnie mikserem na jednolitą masę. Z ciasta uformuj małe kulki.

 

Ciasteczka przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut, następnie ciastka wyjmujemy i przestudzamy.

 

Syrop znowu podgrzewamy i do gotującego się wrzucamy ciasteczka na około 15 minut, aż będą miękkie.

 

Podajemy przestudzone. Smacznego!

Kategoria: Desery, Nowości

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


9 − trzy =