Warning: include_once(/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197

Warning: include_once(): Failed opening '/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5.4') in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197
Zeytinyağlı Yer Elması - topinambur | Turecka Kuchnia

Topinambur z ryżem


20 stycznia 2015
Podawać skropione sokiem z cytryny.

Zeytinyağlı Yer Elması czyli topinambur, doskonałe danie nie tylko dla wegetarian. Topinambur zmniejsza indeks glikemiczny, wspomaga przemianę materii i daje uczucie sytości, powinien znaleźć się w diecie osób odchudzających się, a także diabetyków ponieważ nie zawiera cukru.

Przygotowanie Zeytinyağlı Yer Elması krok po kroku:

Składniki: - 500 gr topinambura, - 2 marchewki, - 1/3 ryżu, - 1 cebula, - 1 cytrynę, - 400 ml wody lub buliony, - olej słonecznikowy, sól, piperz

Składniki:
- 500 gr topinambura,
- 2 marchewki,
- 1/3 szklanki ryżu,
- 1 cebula,
- 1 cytryna,
- 400 ml wody lub bulionu,
- olej słonecznikowy,
- łyżeczka soli,
- pół łyżeczki cukru

 

Topinambur obieramy ze skórki.

Topinambur obieramy ze skórki.

 

Do miski nalewamy wody, wyciskamy sok z połowy cytryny i wrzucamy pokrojony topinambur, żeby nie ściemniał.

Do miski nalewamy wody, wyciskamy sok z połowy cytryny i wrzucamy pokrojony topinambur, żeby nie ściemniał.

 

Cebulę i marchewkę kroimy na kawałki.

Cebulę i marchewkę kroimy na kawałki.

 

Cebulę podsmażamy 3-4 łyżkach oliwy, następnie dodajemy marchewkę.

Cebulę podsmażamy 3-4 łyżkach oliwy, następnie dodajemy marchewkę.

 

Topinambur wyjmij z wody, wrzuć do garnka. Dodaj ryż i wlej wodę lub bulion. Dopraw solą i cukrem. Gotuj 20 minut.

Topinambur wyjmujemy z wody, wrzucamy do garnka. Dodajemy ryż i wlewamy wodę lub bulion. Doprawiamy solą i cukrem. Gotujemy 20 minut.

 

Podawać skropione sokiem z cytryny.

Podajemy skropione sokiem z cytryny.
Afiyet olsun!

 

 

 

 

 

 

 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


8 + = trzynaście