Warning: include_once(/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197

Warning: include_once(): Failed opening '/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5.4') in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197
Sigara böreği cygara z farszem z białego sera | Turecka Kuchnia

Sigara böreği tureckie cygara


28 listopada 2014
sigara

Sigara böreği czyli tureckie cygara z białym serem, są szybkie do zrobienia i smakują wyśmienicie. Można podawać na ciepło lub zimno z sosem tzatziki.

 

Składniki:

ciasto yufka (najlepiej trójkątna ale może być też okrągła)

ser kozi (lub feta)

posiekana natka pietruszki  

 

 

Przygotowanie:

Ser rozgniatamy widelcem, mieszamy z pietruszką.

 

154_2005

Ciasto kroimy na trójkąty, u podstawy każdego trójkąta nakładamy farsz.

 

154_2008

Boki ciasta zaginamy i zwijamy jak rogaliki, przynajmniej tak robi moja teściowa.

 

Końcówkę ciasta moczymy wodą, żeby się nie rozwinęło.

 

Smażymy w oleju z obu stron na złoty kolor.

 

Smacznego!

 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


× 8 = osiem