Warning: include_once(/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197

Warning: include_once(): Failed opening '/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5.4') in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197
Sałatka z bakłażana i cieciorki | Turecka Kuchnia

Sałatka z cieciorką i bakłażanem


17 czerwca 2014
971623_264480067026079_1274594374_n

Składniki:
2 małe bakłażany
pół puszki cieciorki
garść świeżej kolendry
6 łyżek oliwy
1 czerwona cebula
szczypta papryki
szczypta kminu rzymskiego
1 cytryna
1 łyżeczka miodu
sól, pieprz

 

Przygotowanie:
Umytego bakłażana kroimy na cienkie plastry, smarujemy je oliwą, doprawiamy solą, pieprzem i grillujemy (ok 3-4 minuty z każdej strony). Odczekać chwile aż przestygnie i pokroić na ćwiartki.

Posiekaną kolendrę, cebulę oraz odsączoną cieciorkę wrzucamy do miski, dodajemy bakłażana i mieszamy.

Z cytryny wyciskamy sok, dodajemy oliwę, miód, paprykę oraz kmin, mieszamy razem. Otrzymanym sosem polewamy sałatkę.

Smacznego!

Kategoria: Nowości, Sałatki

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


× cztery = 20