Warning: include_once(/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197

Warning: include_once(): Failed opening '/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5.4') in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197
Kasza bulgur z cieciorką | Turecka Kuchnia

Kasza bulgur z cieciorką


8 sierpnia 2017
WP_20151228_21_30_20_Pro__highres

Kasza bulgur jest coraz bardziej znana, kto raz spróbuje bardzo możliwe, że zakocha się w jej smaku.

 

Kaszę bulgur można urozmaicać różnymi dodatkami jak cukinia, papryka, pomidory, kabaczek.
My proponujemy przepis na nohutlu bulgur – kaszę z cieciorką.

 

Składniki:

1 szklanka kaszy bulgur

łyżka masła

pół cebuli

1 łyżka pasty paprykowej

2 łyżki startego pomidora

3/4 szklanki cieciorki konserwowej lub ugotowanej

1,5 szklanki rosołu

sól

 

Przygotowanie:

Masło roztapiamy na patelni, wrzucamy drobno pokrojoną cebulę, czekamy aż się zeszkli.

Dodajemy pastę paprykową, przesmażamy razem około 1 minuty, dodajemy startego pomidora. Mieszamy. Wsypujemy kaszę bulgur. Chwilkę podsmażamy, wlewamy bulion i dodajemy cieciorkę. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze około 10-12 minut, w międzyczasie mieszając. Wyłączamy, przykrywamy na chwilę papierowym ręcznikiem, żeby wchłonął wilgoć.

 

 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


+ 3 = cztery