Warning: include_once(/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197

Warning: include_once(): Failed opening '/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5.4') in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197
Turecka zupa Etli Börülce | Turecka Kuchnia

Etli Börülce – turecka zupa fasolowa


7 listopada 2014
Turecka zupa etli börülce

Do tej pory nie przepadałam za zupami, jednak turecka kuchnia przekonała mnie do nich. Sekret tureckiej zupy może tkwić w dodatku aromatycznych przypraw jak np. yeni bahar, czyli mielone ziele angielskie. Za jego sprawą zupa nabiera wyjątkowego smaku.

Składniki:

1 L rosołu

2 szklanki fasoli Börülce – czarno nakrapianej

300 g wołowiny

2 cebule

łyżka pasty paprykowej

łyżka pasty pomidorowej

sól, pieprz, yeni bahar

Przygotowanie:

Fasolę moczymy na noc i następnego dnia gotujemy ok 15 minut. Odcedzamy. Pokrojone mięso obsmażamy w garnku, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy aż cebula się zeszkli. Dodajemy pastę paprykową i pastę pomidorową, chwilę razem smażymy. Dodajemy fasolkę, mieszamy, dolewamy bulionu, doprawiamy i gotujemy jeszcze około 45 minut.

Smacznego

Kategoria: Nowości, Przepisy, Zupy

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


+ jeden = 4