Warning: include_once(/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197

Warning: include_once(): Failed opening '/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5.4') in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197
Dana haşlama - wołowina w bulionie warzywnym | Turecka Kuchnia

Dana haşlama


15 października 2014
Dana Haşlama

Składniki:

1 kg wołowiny bez kości

por

korzeń pietruszki

1 cebula

2 marchewki

1 główka selera

4-6 ziemniaków

sól

pieprz czarny w ziarnach

żółtko

cytryna

świeża pietruszka
Wołowinę kroimy na kawałki, gotujemy w 2 l wody z porem, pietruszką (jak nasz rosół) i przyprawami. Po godzinie mięso wyjmujemy, wywar odcedzamy. Warzywa można wyrzucić a bulion przelewamy do garnka, wrzucamy mięso. Gotujemy 15 minut, po tym czasie dodajemy pokrojone: marchewkę, seler, ziemniaki, cebulę, świeżą pietruszkę, gotujemy jeszcze 20 minut. Żółtko roztrzepujemy na talerzyku, dodajemy odrobinę gorącego bulionu i wlewamy do zupy. Wyciskamy sok z połowy cytryny i gotujemy jeszcze 2 minuty.

 

Kategoria: Nowości, Przepisy, Zupy

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


− 6 = zero