Warning: include_once(/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197

Warning: include_once(): Failed opening '/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5.4') in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197
Ciastka z pastą sezamową tahini | Turecka Kuchnia

Ciasteczka z tahini


24 października 2014
Ciasteczka z tahini

Turecka kuchnia słynie z niepowtarzalnych słodkości. Dzisiaj pieczemy ciasteczka, których głównym składnikiem jest tahin, czyli pasta sezamowa.

 

Składniki:

250 g pasty sezamowej

3 szklanki mąki pszennej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 szklanka cukru pudru

100 g masła wyciągniętego wcześniej z lodówki

100 g margaryny

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucamy do miski wyrabiamy ciasto, gdy już będzie gotowe lepimy małe kulki, które spłaszczamy w dłoni i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy około 15 minut (nie dłużej) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wyciągnięciu ciasteczka są bardzo miękkie, nie przejmujcie po wystudzeniu będą twardsze.

 

Smacznego!

Kategoria: Desery, Nowości, Przepisy