Warning: include_once(/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197

Warning: include_once(): Failed opening '/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5.4') in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197
Chlebek turecki z hummusem i sałatka | Turecka Kuchnia

Chlebek turecki z hummusem i sałatka


9 września 2014
Sałatka z kuskusem i humus

Jakie było moje zdziwienie, kiedy w jednej z popularnych gazet znalazłam poniższy przepis. Cieszymy się, że produkty kuchni arabskiej stają się coraz bardziej znane i używane.

 

Składniki:

Sałatka:

0,5 szklanki kuskusu

1 pęczek pietruszki

1 pęczek mięty

2 pomidory

2 łyżki oliwy z oliwek

sól, pieprz, kmin

 

Hummus

puszka cieciorki

6-7 łyżek oliwy z orzeszków ziemnych

1 łyżka pasty sezamowej

sól, pieprz

jako dodatek chleb turecki

 

Przygotowanie

Kuskus zalej wodą, żeby napęczniał i odstaw. Polej oliwą. Z pomidorów zdejmij skórkę i pokrój na małe kawałki. Zioła posiekaj. wszystkie składniki wymieszaj z przestudzonym kuskusem, dodaj kmin, sól i pieprz do smaku. Cieciorkę zmisksuj z pasta sezamową, oliwą i przyprawami na gładką masę. Chlebek podziel na kawałki.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


− sześć = 2