Warning: include_once(/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197

Warning: include_once(): Failed opening '/homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-content/plugins/Akismet3/Akismet3.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php5.4') in /homepages/32/d568741721/htdocs/.ftp/tureckakuchnia/wp-settings.php on line 197
Rize najpopularniejsza turecka herbata | Turecka Kuchnia

Çay czyli turecka herbata


8 października 2013
DSC_0270

Znakiem rozpoznawczym oryginalnej tureckiej herbaty jest drobno kruszony liść. Plantacje herbaty rozciągają się w rejonach Wschodniej Turcji, w okręgu Rize. Stąd pochodzą wyjątkowe herbaty o specyficznym smaku, którego nie znajdziemy nigdzie indziej. Najpopularniejszą turecką herbatą jest Rize, o delikatnym smaku, powiedziałabym, że nawet lekko słodkawym, spotkać ją można w większości tureckich barów czy knajp. Sekretem tak doskonałego smaku tureckiej herbaty jest łączenie kilku jej rodzajów np. naturalnej czarnej herbaty z herbatą z aromatem bergamotki. Mixujcie dowoli, aż uzyskacie pożądany smak!

Kategoria: Czarne, Nowości

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


trzy + = 6